Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlarda sık sık gündeme geldiği “Arsa Satışları” konusunda sert eleştiriler getiren Memleket Partisi Balıkesir İl Başkanı Sinan Diker ‘Milletin arsasına 18 uygulayıp ellerinden kapıyorlar, sonra da satıp satıp savuruyorlar’ diye konuştu.

AK Parti belediyeleri döneminde şehirde elle tutulan bir proje, insan hayatını kolaylaştıracak bir başarı ortaya konulamadığının altını çizen Diker “Otopark parasını 650 lira yaptılar. Milletin anası ağlarken bunlar vatandaşın cebine uzanmaktan çekinmiyorlar. Helal-haram karışmış. Çalgıya çengiye para bulmak için ücretleri artırmak, milletin arsasına uygulanan 18 ile elde edilen yerleri satmaktan başka kaynak üretemiyorlar. Sayıştay adil bir denetim yapsa, inşaat projelerinden alınan “Otopark Paraları” hepsinin başını belaya sokar. Madem inşaatlardan otopark yaptırmayıp parasını alıyorsun, hiç olmazsa Balıkesir’in değişik bölgelerine yeni otoparklar kazandırıp makul ücret politikası belirlersin. Bunlar hem fahiş otopark parası alıyor, hem de müteahhitlerden toplanan otopark paralarını olmayacak işlere harcıyorlar” diye konuştu.
Başkan Diker ayrıca arsa satışları ile kaynak oluşturma yönteminin de alışkanlık haline geldiğine işaret ederek “Sat, harca nereye kadar? Sata sata milletin topraklarını bitirdiler. AKP döneminde başlayan bu furyanın hesabını bu millet elbette soracak. Bu savurganlık artık durmalı, belediye ve devletin kaynakları böylesine kolay bir şekilde sermayeye peşkeş çekilmemeli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir