GenelGündemSiyaset

‘Aday Şubatta Açıklanacak’

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Altılı Masa’nın adayının ‘muhtemelen şubat içerisinde açıklanacağını’ söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim takvimi için 14 Mayıs’ı işaret ettiği açıklamasının ardından Altılı Masa’nın adayının duyurulacağı tarihe ilişkin açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Ünal Çeviköz, şubat ayını işaret etti.

Reuters’ta yer alan habere göre Çeviköz, “Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı muhtemelen şubat ayı içerisinde açıklanacak” dedi.

Erdoğan, çarşamba günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine gönderme yaparak, 2023 seçimlerinin aynı gün olacağı mesajını vermişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını da milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız. Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de “Yeter söz milletin” demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6’lı Masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına ‘yeter’ diyecektir.”

ALTILI MASA 26 OCAK’TA TOPLANACAK

Altılı Masa’nın ikinci tur beşinci toplantısı 26 Ocak tarihinde İYİ Parti’nin ev sahipliğinde yapılacak. 6 liderin bir araya geleceği toplantıda cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunun ilk kez gündeme geleceği belirtiliyor.

İYİ Parti lideri Akşener, toplantı öncesi liderler turuna başladı. Akşener ilk ziyaretini dün Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Akşener, Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir araya geldi.

Bugün de CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Akşener, gün içerisinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de görüşecek.

Akşener, 23 Ocak Pazartesi günü DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret ederek liderler turunu tamamlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir