“Sevgi evinde kalan 11 yaşındaki çocuğun yüzünde sigara söndürüldü” başlıklı habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu haberde adı geçen anne G.K., 18.12.2022 tarihinde Bakanlığımıza bağlı kuruluşta kalan kızı B.N.S’yi ziyareti esnasında yüzünde görülen izlerin sigara yanığı izi olduğunu iddia etmiştir.

B.N.S ve kuruluştaki nöbetçi personel tarafından anneye “izlerin sigara izi olmadığı, çocuğun aile hekimi tarafından muayene edildiği ve cilt problemi gerekçesiyle polikliniğe yönlendirildiği” bilgisi verilmiştir.

Anne, çocuğun beyanına rağmen yüzünün fotoğraflarını çekerek farklı kişilerle paylaşmıştır.

Anne G.K’nin çocuğunu hastaneye muayene amacıyla götürme talebi üzerine B.N.S. bir devlet hastanesine yönlendirilmiş ve izlerin alerjik reaksiyona bağlı olduğu, çocuğun yüzünde, vücudunda herhangi bir istismara veya şiddete bağlı ize rastlanmadığına ilişkin rapor alınmıştır.

İstanbul İl Müdürlüğümüz, kuruluşumuza yönelik olarak asılsız beyanlarda bulunan G.K. adlı şahıs ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacak, teyide muhtaç iddiaları haberleştiren internet sitesinin tekzip yayınlaması için de yasal haklarını kullanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

NELER YAŞANMIŞTI

İstanbul’da Galip Öztürk Çocuk Yuvası’nda kalan 11 yaşındaki çocuğunun yüzünde defalarca sigara söndürüldüğü iddia edildi. Anne, “İzleri fondötenle kapatmaya çalıştılar” dedi.

İstanbul Beykoz’da bulunan Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda 11 yaşındaki B.S.’nin yüzünde görevliler tarafından üç kez sigara söndürüldüğünü açıklayan anne G.K., şikayetçi oldu. Yaklaşık 6 yıldır yurtta kalan 11 yaşındaki kızını bugün görmeye giden anne, “Her zamanki yerde görüştürmediler, yanımızda müdür yardımcısı vardı. Kızım beni görünce ağlamaya başladı, sonra beni yurttan zorla çıkardılar” dedi.

BABA KANSERDEN ÖLDÜ, ANNE TEMİZLİK İŞÇİSİ

Anne G.K., eşi 7 yıl önce vefat ettikten sonra çocukları B. ve Ş.’ye tek başına bakmaya başladı. Anne G., ev ve ofislere giderek temizlik yapıyordu ancak aldığı yevmiye yetmiyordu. Çaresiz kalan anne, kızlarını Beykoz’daki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’na bırakmak zorunda kaldı.

Anne, her hafta düzenli olarak kızlarını ziyaret etti. B.’nin ablası Ş., bu yıl liseyi kazandığı için Beykoz’dan alınarak Pendik’te bulunan bir yurda yerleştirildi. Anne G., 11 yaşındaki kızı B.’nin davranışlarında son zamanlarda bir değişiklik olduğunu gözlemledi.

‘ANNE YÜZÜMÜ GÖRÜNCE PANİK YAPMA’

Kızının kendisiyle görüşmek istemediğini belirten anne yaşananları şöyle anlattı: “Üç haftadır kızımı görmek için yanına gitmek istiyordum. Ancak kızım sürekli, ‘gelme’ diyordu. Dün akşam konuştum, ‘bu hafta da gelme’ dedi. Ben de gideceğimi söyledim. Daha sonra bana, ‘anne yüzümü görünce panik yapma’ dedi. Ne olduğunu sorunca, alerjiden yara olduğunu söyledi.”

‘FOTOĞRAFLARI SİLME BASKISI YAPTILAR’

“Normalde her zaman görüşmeye gittiğimde güvenlik görevlileri kızımı gösteriyordu” diyen anne G.K., yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bu sefer müdür yardımcısı beni ana binaya aldı. Çocuk beni görür görmez ağlamaya başladı. ‘Bu yüzünün hali nedir?’ diye sordum. Müdür yardımcısı, yara çıktığını söyledi. Neden hastaneye götürmediklerini sordum. Doktor geleceğini söylediler. Baktım, çocuğun suratı yanık içinde. Bir de fondöten ile saklamaya çalışmışlar. Ama ona rağmen yanık içindeydi, sürekli ağlıyordu. Korkudan bir şey söyleyemedi. Fotoğrafını çekince bana ‘sil’ diye baskı yaptılar. Bildiğiniz sigara yanığı. Ben bağırmaya, ağlamaya başladım. Çocuğumu hastaneye götürmek istedim, vermediler. Resmen sigara söndürmüşler. Madem alerji niye vücudunun başka yerinde yok? Bu sigara yanığı. Her defasında bana sarılan çocuğum bu kez yanıma gelmiyordu, sürekli ağlıyordu.”

DOKTORLAR: SİGARA İZİNE BENZİYOR

Anne G.K.’nın çektiği fotoğrafı gösterdiğimiz doktorlar sigara izine benzetirken kesin sonuç için muayene gerektiğini söylediler.

‘ALMAK İSTİYORUM AMA GEÇİNEMİYORUM’

Anne G.K. ayrıca, “Yuvada çocuğu olan başka bir kadın da benzer şeyleri yaşamış. Kızını görmeye gitmiş, kızı şiddet görmüş. Kollarını mosmor etmişler. Bunu kabul etmediği için çocuğunu almış. Ben de almak istiyorum ama geçinemiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir