Balıkesir’de 600 yıllık geçmişe dayalı Zağnos Paşa Camisi’nin zaman içinde kaybolan siluetinin yeniden kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmaların ilk aşaması meydan düzenlemesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Balıkesirliler projenin hayata geçirilmesiyle cuma namazını caminin avlusunda kıldı.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla caminin siluetini ortaya çıkarmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleriyle Anıtlar Kurulu ile istişare halinde çalışmalar yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, önce bölgedeki alt yapı sorunlarını ortadan kaldırdı daha sonra da etrafındaki yolların bakım ve…” diye gidiyor haber.

Ne olmuş meydanda Bin 600 metrekarelik mevcut cami avlusunun kapasitesi birinci sınıf malzemeler kullanılarak 3 bin metrekareye çıkarıldı. Bin 636 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 6 bin 274 metrekare alanı kapsayan proje kapsamında, 12 binanın kamulaştırılması yapılarak, yıkıldı, bir binanın da iki katı tıraşlandı. Bu sayede Zağnos Paşa Camisi, Karesi Türbesi, Paşa Hamamı ve alanda bulunan tescilli yapı başta olmak üzere; tarihi yapıları bütünleştirecek proje tamamlanmış.

Mermeri Ermişler ailesi, betonu firmalar verdi. Belediye personeli de döşemesini yaptı.

Yaklaşık 900 bin TL’ye yaptırılan bir de tuvaletler var.

Vatandaş gidince görecek nasıl ayrıcalıklı bir hizmet alacağını.

Kente yapılan her güzel adımı elbette alkışlamak, teşvik etmek durumundayız. Sonuçta bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. İnsanlar, makamlar gidecek, Balıkesir bizim.

Ancak, olaya ters açıdan bakanların serzenişleri de haksız değil hani.

Yücel Yılmaz ve ekibinin 6 ay gibi uzun bir sürede bitirdiği, her gelene-gidene düzenlemelerin gösterildiği süreçte belediye yönetimi zaten hazıra kondu. Ya da devam eden bir süreci sonuçlandırdı.

Öyle ortada Külliye falan da göremedi kimse.

Hamamı hiç elleşmedin, tarihi yapıyı da yıktığın binanın yerine sen verdin Çağlayan cebinden yaptı, Karesi Türbesini de geçenlerde Karesi Belediyesi elden geçirmişti.

Kazanılan alana gelince, önce İsmail Ok’un yıktığı eski hâl binası ardından Edip Uğur döneminde kamulaştırılan binalar ile elde edildi bu alan.

HALL11
Yok Daha Neler 1

Siz sadece güzel bir WC yaptınız, o kadar.

Olayın en dikkat çekici tarafı ise çalışan personele ve meclis üyelerine “Kent Şükran Beratı” verilmesi oldu.

Beyler kendinize gelin, utanmasanız Balıkesirin Anahtarı dağıtılacaktı bol kepçeden.

Bir kentin Şükran Belgesini almak bu kadar basit olmamalı.

Yarın bu belgeye sahip olanların torunları çıkıp ta, Kuvay-ı Milliye kahramanı gibi Balıkesir’den alacaklıyım demesin

Vizyon yok, şuur yok, icraat yok…

Ama laf var, entrika var, gösteriş var !!

İşte Yücel Yılmaz Belediyeciliği..

Neyse kum saati bitiyor. !!!