BIRO11
Köstebek Yuvası 1

Takvimler 2004-2005 yıllarını gösterdiğinde henüz iktidarının ilk yıllarında olan AK Parti’nin Balıkesir’de en büyük muhaliflerinden biri DYP İlçe Başkanı genç avukat Mehmet Birol Şahin idi.

DYP’li Şahin hiç üşenmez merkeze yakın köy yollarında dolaşır ve nerde çukur görse “içine çiçek koyarak” yerel basına servis ederdi.

“Nerde bu Hükümet, Nerde bu Tayyip”

Vatandaş, sosyal medyanın olmadığı, internetin ise yeni yeni günlük yaşantımıza girdiği o dönemlerde, köylerin pek çok sorununu muhalif ilçe başkanı Şahin’den öğrenirdi.

“Artık eski Balıkesir yok..” diyerek siyaset dünyasına AK Parti adına ayar vermeye çalışan Birol Şahin, aslında gündeme taşıdığı “Eski Balıkesir’in..” en öndeki figürlerinden biriydi.

Şimdi, iktidar sayesinde koltuk sahibi olduğu için olsa gerek, ne köy yolları ne de vatandaşın sorunları Şahin’in gündemi olmaktan çok uzaklarda.

Ve o zamanlar masasında tespih, arkasında Tayyip Erdoğan fotoğrafları yoktu.

Oysaki, 20 kilometrelik Babaköy-Recepköy hattı kelimenin tam anlamıyla kaderine terkedilmiş.

Her gün yüzlerce aracın Susurluk-Kepsut ulaşımı için kullandığı, bölgede yaşayan vatandaşların zorunlu güzergahı olan karayolu köstebek tarlasına dönmüş.

BIROO222
Köstebek Yuvası 2

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Güre’deki yazlığına gösterdiği ilgiden çok uzakta, makus talihini yaşayan bölge çukurlardan dolayı her an ölümlü kazaların yaşanabileceği bir risk taşıyor.

Makam Odası’ndan yaptığı canlı videolar ya da facebook’tan attığı özlü sözler ile “feysbuk dervişi” ünvanını alan Birol Şahin ise eski günlerdeki gibi köylerin sorunlarına zaman ayıracak durumda değil maalesef.

Haber Merkezimiz, geçmiş günlerin anısına “çukurdaki çiçekleri” Şahin için gündeme taşıdı.

BIROO333
Köstebek Yuvası 3