Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 9 Aralık’ta yaptığı Balıkesir ziyaretinde Tarihi Zağnos Paşa Camii’nde yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Bakan Kurum projenin etrafında bulunan ve caminin silüetini bozan bazı binaların kamulaştırılması için Başkan Yılmaz ve ekibine talimat verdi.

sasrs
Tarih Yok Oluyor 1

Ardından daha önce ruhsatı verilmiş ve CHP’li İsmail Sarsılmaz’a ait olan binada bazı plan değişikliklerine gidildi.

Elbette kentin tarihi dokusunu karartacak yapılaşmaların önüne geçilmeli, Balıkesir’in kültürel mirasına da gereken özen gösterilmeli.

Bu manada her kurum kadar da her kişi sorumluluk alabilmeli.

Gelinen noktada Bakan bey’in eliyle işaret ettiği bazı katların çıkılması durduruldu ve Paşa Cami Meydanına düşecek gölgeler engellenmiş oldu.

Peki; “Bittiğinde hem şehir, hem ekonomi hareketlenecek..” diye yapımı son hızla devam eden inşaatta durum ne?

ilkkkk
Tarih Yok Oluyor 2

Saat Kulesi ve Tarihi Şadırvan da tıpkı Paşa Camii gibi kurtarıldı mı?

Yoksa, dönemin kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un “Özel İmar” verdiği ve yaklaşık 100 milyon yatırım yapılan ünlü futbolcu İlkay Gündoğan’ın ailesine ait binanın yapımı sürüyor mu?

100 metre uzaklıktaki Sarsılmaz’a ait inşaat silüeti bozarken Anıtlar Kurulu’nun 5 metre dibindeki yapıya nasıl izin verdiği de mutlaka araştırılmalı.

ilk
Tarih Yok Oluyor 3

Eğer, kentin estetiğine, kültürüne, tarihine sahip çıkacak isek, yöneticilerden adaletli olmalarını beklemek vatandaşın hakkı değil mi?

Keşke, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u Saat Kulesi ve Şadırvan bölgesinde de bir gezintiye çıkarsaydınız..!!