Reis’in Taziyesi İletildi

AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Yavuz Subaşı keskin nişancı çavuş rütbesinde görev yaparken başlayan Karabağ Savaşı’na gönüllü olarak katılan ve savaşın ilk günlerinde bir çok arkadaşı ile birlikte şehit düşen  Hasanov Hikmet Fikret’in Gönen’de yaşayan annesi Yöre halkınca Ayşe olarak bilinen Kifayet Kocabacak’ı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taziyesini iletti.

seheheheh
Reis'in Taziyesi İletildi 1

Azerbaycan’da ilk evliliğini yapan ve bir kız, bir erkek çocuğa sahip olan Kifayet Kocabacak ilk eşinden ayrıldıktan sonra ailesi ile bağı koptu. 1998 yılında Türkiye’ye gelen ve Gönen ilçesine 10 km uzaklıkta Hacıveli Ova kırsal mahallesinde ikamet eden Celalettin Kocabaş ile ikinci evliliğini gerçekleşti. Yöre halkınca Ayşe olarak bilinen Kifayet Kocabacak’a Azerbaycan’daki akrabaları bir daha ulaşamadı. Sındırgılı bir üniversite öğrencisinin hikayeye müdahil olması ve annenin Balıkesir’de yaşadığını öğrenerek Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a durumun bildirilmesi üzerine Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde Azerbaycan dernekleriyle birlikte araştırmalar yapıldı. Kifayet Kocabacak’ın yaşadığı yerin tespit edilmesi üzerine Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de ailenin yanına giderek durumu kendisine bildirdi. Oğlunun şehadet haberine üzülen aile, akrabalarından haber almanın ve telefonda onlarla görüşmelerin mutluluğu yaşandı.

“Hasanov Karabağ savaşında şehit oldu”
Kifayet Kocabacak’ın ilk oğlu Şehit Hasanov Hikmet Fikret, keskin nişancı çavuş rütbesinde görev yaparken Karabağ Savaşı başladığı öğrenildi. Gönüllü birlikle cepheye ilk intikal edenler arasında yer alan Fikret’in, Ermeni istihkâmının çok güçlü olduğu bir bölgede savaşın ilk günlerinde birliğinden birçok asker arkadaşıyla beraber aynı yerde şehit düştüğü kaydedildi. Karabağ’da Şehit düşen Hasanov Hikmet Fikret, ardında bir eş ve iki çocuk bıraktı. Azerbaycan’da şehit düşen Fikret’in annesi hakkında bilinen tek şey ise Türkiye’nin Balıkesir ili civarında yaşadığı olarak öğrenildi. Bunun üzerine başlatılan çalışmalar neticesinde annesinin Gönen Hacı Veli Ova kırsal mahallesinde yaşayan Kifayet Kocabacak’a ulaşıldı.

Milletvekili Subaşı Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, AK Parti İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden ile beraber ziyaret ettiği şehit Hasanov Hikmet Fikret’in annesi Kifayet Kocabacak oğlunun kabrini en kısa zamanda ziyaret etme istediğini iletti.