GenelGündemSiyaset

Kurtuluş Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

Kuva-yı Milliye ruhunun ilk kıvılcımının yakıldığı, kahramanlık destanlarıyla dolu Balıkesir’de, 6 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri büyük bir coşku ve gururla başladı. Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, geçmişin şanlı mücadelelerini yad ederken, gelecek nesillere umut aşılayan mesajlarla dolu anlara sahne oldu.

Kadın Emeği Çarşısı Açıldı
Kurtuluş Haftası kapsamında Altıeylül ilçesinde kurulan Kadın Emeği Çarşısı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın katılımıyla açıldı. Protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte keserek, kadınların el emeği ürünlerini sergilediği stantları gezdi.
Kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla düzenlenen bu anlamlı organizasyonda, yöresel ürünlerden el sanatlarına kadar pek çok emek dolu eser yer aldı. Vatandaşlar, yerel üreticilere destek olmak için çarşıya yoğun ilgi gösterdi. Belediye başkanları da stantları tek tek ziyaret ederek kadın üreticilerle sohbet etti, hayırlı işler diledi.

“Bu Topraklar Destanların Yazıldığı Topraklardır”
Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, açılışta yaptığı konuşmada, 6 Eylül’ün sadece bir zafer günü değil; aynı zamanda milletin birlik ve inançla ayağa kalkışının timsali olduğunu vurguladı. Başkan Şehirli “Bugün bizleri burada buluşturan, yalnızca bir tarih değil; aynı zamanda özgürlüğün, cesaretin ve inancın simgesidir. 6 Eylül, milletimizin ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek yazdığı destanın en anlamlı sayfalarından biridir. Bu topraklarda mücadele eden isimsiz kahramanlarımızı, vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi, ve gazi olup dimdik ayakta duran yiğitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.” Başkan Şehirli, Balıkesir’in Kuvayı Milliye ruhuyla yoğrulmuş bir şehir olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, ‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’in evlatları olarak, bağımsızlığımızın değerini bilmek ve bu kutsal emaneti gelecek nesillere taşımakla mükellefiz. Bugün kutladığımız bu kurtuluş günü, sadece geçmişi yad etmek değil; aynı zamanda geleceğe umutla bakmak, geçmişten aldığımız ilhamla daha güçlü bir yarın inşa etmektir. Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı her koşulda koruyacağız. Birlik ve beraberliğimiz, en büyük gücümüzdür.” dedi.

“Balıkesir’in Bağımsızlık Ateşi Hiç Sönmedi, Sönmeyecek”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, törende yaptığı konuşmada şehrin tarihsel misyonuna ve milli mücadeledeki öncü rolüne vurgu yaptı. Akın, Balıkesir’in sadece bir şehir değil, bir direnişin ve uyanışın adı olduğunun altını çizdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Bizler, tarihi değiştiren Balıkesir’i düşman işgalinden kurtaran Kuvayı Milliyecilerin torunlarıyız. 103 yıl önce bu topraklarda yakılan bağımsızlık ateşi, o gün nasıl güçlü yanıyorsa bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yanmaya devam ediyor. Çünkü bu ateş, halkımızın yüreğinde yanıyor. “Gençlerimize sesleniyorum; atalarınızın verdiği bu büyük mücadeleyi asla unutmayın. Bu şehir, ilk ve son kurşunun atıldığı yer. Her karış toprağı direnişle, alın teriyle, kanla sulanmıştır. Bizlere düşen, bu onurlu geçmişi sadece anmak değil, yaşatmak, korumak ve daha ileri taşımaktır. Balıkesir’in bağımsızlık ateşi hiç sönmedi, sönmeyecek.” diye konuştu.

“Bu Topraklar Kahramanlıklarla Yoğruldu”
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da etkinlikte yaptığı konuşmada, Balıkesir’in Milli Mücadele tarihindeki kilit rolüne dikkat çekti. Sarı “Milli Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı bu topraklar, yalnızca askeri zaferlerin değil, aynı zamanda halkın topyekûn direnişinin sembolüdür. Balıkesir halkı, işgale ilk karşı koyanlardan olmuş, korkmadan, yılmadan mücadele etmiştir. İlk kurşunun ve son direnişin olduğu bu şehirde, nice kahramanlık hikâyeleri yazılmıştır. Bugün burada bu zaferi kutluyor olmak, sadece bir tarih sayfasını çevirmek değil, aynı zamanda bize miras bırakılan değerlere sahip çıkmaktır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Konserler Meydanı Coşturdu
Kutlamalar, akşam saatlerinde Kuva-yı Milliye Meydanı’nda düzenlenen konserlerle devam etti. Mustafakemalpaşa Belediye Orkestrası ve Gönüllü Korosu’nun sahne aldığı 80’ler – 90’lar konseri, vatandaşlara müzik dolu nostaljik anlar yaşattı. Ardından sahneye çıkan “Yeni Sayfa” rock grubu, enerjik performansıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, sahne alan sanatçılara çiçek ve plaket takdim ederek teşekkür etti. Etkinlikler boyunca meydanı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılara eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir