GenelSiyaset

Ev Konforunda Çalışma Ortamı

Gençlerin rahat ve ferah bir ortamda ders çalışma imkanı bulduğu Karesi Millet Kıraathanesi, gençlerin gözdesi oldu. Öğrenciler ev ortamını aratmayan merkezde sınav hazırlıklarını yapıyor.

Karesi Belediyesi toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda 2022 yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bir dizi etkinlik ile hizmete alınan Karesi Belediyesi Millet Kıraathanesi, gençlerin büyük ilgisini görüyor. Huzurlu bir ortamda ders çalışma, kitap okuma ve sosyal etkinliklerde bulunma fırsatı bulan gençler, Paşaalanı Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi içerisinde hizmete alınan Millet Kıraathanesi’ne akın ediyor.

5 bine yakın kitabın gençlerin hizmetine sunulduğu Karesi Millet Kıraathanesi’ne özellikle üniversite öğrencileri ilgi gösteriyor. Merkezde ayrıca Karesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler tarafından da çocuklara zeka oyunları eğitimleri veriliyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da sık sık Karesi Millet Kıraathanesi’ni ziyaret ederek gençlerle bir araya geliyor.

yenigun webasdfasdfasdfasdfHAFTANIN 6 GÜNÜ 12 SAAT AÇIK
Karesi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gamze Kızılgül, Karesi Millet Kıraathanesi’nin gençlerin gözdesi olduğunu söyledi. Kıraathane hizmetleri hakkında bilgiler veren Kızılgül, “Millet Kıraathanemiz sabah 09.00, akşam 23.00 arası haftanın 6 günü Karesili vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Her yaştan vatandaşımıza uygun kitap çeşitliliğinin bulunduğu Millet Kıraathanemiz, nezih, sessiz ve sakin bir ortam sağlıyor. Engelli vatandaşlarımızın da gelip rahatlıkla ders çalışıp, kitap okuyabileceği bir ortam sağlandı. Ayrıca kıraathanemizde vatandaşlarımıza ücretsiz wifi ve çay ikramımızda bulunmaktadır” dedi.

TUS’A HAZIRLANANLAR VAR
Karesi Millet Kıraathanesi’nin müdavimleri arasında Tıpta Uzmanlık Sınavına hazırlanan hekimlerde bulunuyor. Diş Hekimi Esma Çetin, TUS hazırlıklarını Millet Kıraathanesi’nde geçirdiğini belirterek şunları söyledi:
“ Diş Hekimliği uzmanlık sınavına hazırlanıyorum. Evime yakın bir yerde kütüphane olmasını çok istiyordum. Daha önceden kent merkezinde Gençlik Merkezine gidiyordum. Daha sonra burayı keşfettim. Benim için çok iyi oldu. Evime 8 dakikalık bir mesafede. İmkânları da çok iyi. Acıktığımızda ya da çay, kahve ihtiyacımız olduğunda aşağıdaki kafeteryadan bunları karşılayabiliyoruz. Çalışma ortamı çok iyi, masalar iyi, aldığımız hizmetten mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkürler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir