Yeni Dönem Başladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Katip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu BALMEK’i ziyaret etti. Milletvekili Uygur, BALMEK Müdürü Seda Kaplan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. BALMEK’i yeni döneminin açılış gününde ziyaret eden Milletvekili Uygur, hayırlı olsun temennilerini ileterek, yeni dönemde başarılar diledi.

belg1
Yeni Dönem Başladı 1

Milletvekili Uygur ziyaretiyle ilgili “Daima güzel çalışmalara imza atan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu BALMEK’i ziyaretimde Müdürümüz Seda Kaplan, eğitmenler ve kursiyerlerimizle bir araya geldik. Yeni dönemin açılışını yapan BALMEK’te hanımlarımızla tek tek sohbet ettik, yeni dönemin hayırlı olmasını hep birlikte temenni ettik. Atölyeleri ziyaretimde bu dönem açılan kurslarda yapılan işler hakkında bilgi aldım. Büyükşehir Belediyemizin değerli destekleriyle çok güzel çalışmalar ortaya koyan BALMEK yeni döneminde de faaliyetlerine hızla devam ediyor. Geleneklerimizi yaşatan, özellikle Osmanlı desenleri ve ilçelerimize özgü motifleri günümüze taşıyan değerli nakışlara, el işlerine hayran oldum. Meşhur Balıkesir Pullusundan, Kırkyama işine kadar el emeği işler yaşatılmaya ve görülmeye değer” dedi.

belg2
Yeni Dönem Başladı 2

Milletvekili Uygur, BALMEK’in geçtiğimiz haftalarda tanıtımını yaptığı Kasnak Kardeşliği Projesi ile ilgili Atölyeyi de ziyaret etti. Milletvekili Uygur, projeye katkı sağlamak amacıyla işlediği ürünün kız çocuklarının eğitimi yararına satışa sunulacak olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek;“Gönüllülük ilkesiyle yürütülen Proje için burada ilmek ilmek işlenen bu ürünlerin gelirlerinin kız çocuklarımızın eğitimi içinkullanılacak olmasıçok anlamlı. Benim yaptığım nakışın da hayırlı bir işe vesile olmasından dolayı çok memnumun. Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Atölyede yapılan gelinlik dikkatini çeken ve hakkında bilgi alan Milletvekili Uygur “Bigadiç’in son kadısının eşine ait olan gelinliğin aynısının burada yeniden tasarlanması ve işlenmesinden de bir Bigadiçli olarak çok mutlu oldum” dedi.

Milletvekili Uygur ziyaretiyle ilgili olarak “Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin sunduğu imkanlarla kadınlarımızın yeteneklerini ortaya çıkaran BALMEK birden fazla alanda şehrimize çok değerli katkılar sunuyor. Bu kurslarda kadınlarımız hem ev ekonomisine katkıda bulunurken hem de sosyalleşiyorlar. Öte yandan zengin bir kültüre sahip olan Balıkesir’in geleneksel motiflerinin yaşatılması ve bunların modernize edilerek tasarımlarda hayat bulması da çok değerli. Müdürümüz Seda Kaplan’a, değerli eğitmenlerimize ve kıymetli kursiyerlerimize yeni dönemin hayırlar getirmesini diliyor, bizleri büyük bir nezaketle ağırlayan BALMEK yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.