EğitimGenelGündem

Liseli Aşçılar Yarıştı

“MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” Marmara Bölgesi Balıkesir Bölge Finali, Ayvalık Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Balıkesir’den 13, Çanakkale’den 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın katılımıyla gerçekleşen yarışmanın jüri üyeliğini Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce görevlendirilen, alanında deneyimli ve uzman şefler yaptı.

Büyük ilgi gören yarışmada İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; günümüzde gastronominin çok önemli bir turizm ve kültürel etkinlik haline geldiğini söyledi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün bu projesi sayesinde mutfak kültüründeki zenginliklerimizin ortaya çıkacağını ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin kaliteli bir sunumla ortaya konarak envanter çalışmasının yapılacağını belirtti. Öğrencilerin okullarda gördükleri teorik eğitimlerinin pratik bir sunumunu yapma fırsatı buldukları bu yarışmada emeği geçen jüri üyelerine teşekkür etti.

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden ve onlara başarılar dileyen Müdür Ali Tatlı, akademik bilginin beceriye dönüştürüldüğü merkezler olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde bilinçli bir şekilde yetişen çocuklarımızın ülkemiz gastronomisine büyük katkı sunacaklarını söyledi.

Birbirinden yetenekli öğrencilerin hünerlerini sergilediği yarışmada birinciliği Dursunbey Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Gönen Mirciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri aldı. Düzenlenen törende dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

Bölge birincisi olan Dursunbey Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 4 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir