GenelEğitimGündem

Tarihi Kütüphane Ziyaret Edildi

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi çatısı altında kurulan, tarihi dokusuyla kitapseverlere huzurla dinginlik vererek kitap okumaya davet eden Burhaniye Kütüphanesi ve Halk Eğitim Etkinlik Merkezini ziyaret etti.

Burhaniye’de en eski ve en önemli tarihi yapılardan olup uzun yıllar eğitime hizmet vererek Balıkesir’de birçok insanda kıymetli hatıralar bırakan tarihi binanın bölümleri gezilerek kütüphane incelendi. Türk kültüründe geleneksel bir süsleme sanatı olan iğne oyalarının yapılışı hakkında kursiyerlerle sohbet edildi. Hem Gönen hem de Nallıhan iğne oyası sanatının ustalık gerektiren bir beceri olup, el sanatları geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasının önem taşıdığı ve kursiyerlerin özgün tasarımları ile uluslararası başarılar elde ettiği vurgulandı.

Kursiyerlerimizin figüratif ve geometrik desenlerle süsledikleri bir sanat formu olan minyatür çalışmalarının da incelendiği ziyarette; minyatür sanatı üzerine kursiyerlerle sohbet edilerek dönemin sosyal ve kültürel değerlerini de yansıtması açısından çalışmaların öneminden bahsedildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Tarihi binaların dönüştürülerek kütüphane olarak kullanılması, kültürel mirasımızın korunması ve toplumun faydasına sunulması açısından oldukça kıymetlidir. Geçmişin izlerini günümüze taşıyarak öğrencilerimizin ve halkımızın bilgiye erişimini kolaylaştıran kütüphanemiz, tarihi yapının da korunmasına katkı sağlıyor. Restore edilen binaya yeni bir ruh kazandırılırken okuma alışkanlığını teşvik eden ve tarihe saygı duyulmasını sağlayan binamız kültürel ve entelektüel gelişime de katkı sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir