GenelGündem

Tülütabaklar Hem Korkuttu Hem Dans Etti

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’nci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Heykeli’ne çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar daha sonra Kuvayi Milliye Meydanında yapılan geçit töreniyle son buldu.

Kurtuluşun sembolü olan Tülütabaklar’ın büyük ilgiyle izlendiği törenlerde vatandaşları bir yandan korkuturken bir yandan da güldürdü. Bu yılki törenlerde Tülütabaklar korku salmanın yanında vatandaşlarla yaptıkları danslarla da ilgi odağı oldu.

Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın çelenk sunumunun ardından resmi törene geçildi. Burada Balıkesirlilerin bayramının kutlanmasının ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Halk oyunları gösterilerinin de düzenlendiği kutlamalar geçit töreni ile son buldu.

Tülütabaklarla dans
Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’nci yılında kurtuluşun sembolü olan Tülütabaklar yine sahnedeydi. Düşman askerlerinin arasında gezerken at kılından, koyun postundan kıyafetler giyen, simsiyah renkleri ile düşmanlara korku salan Tülütabaklar yine ilgi odağı oldu. Geçit töreninin ardından Kuvayi Milliye Meydanı’nda kurulan platforma gelerek kendine özgü danslarını protokole yapan Tülütabaklar kutlamaya gelen vatandaşların üzerine yürüdü. Tülütabakların gösterisi bekleyen Balıkesirlileri hem eğlendiren hem de korkutan Tülütabaklar her yıl olduğu gibi bu yıl da Balıkesirlilerin ilgisiyle karşılaştı. Tülütabakların yaptığı gösteride bazı çocuklar korkudan ağlarken, bazı vatandaşlar da Tülütabaklardan boyanmamak için kaçtı. Bu yılki kutlamalarda bazı vatandaşlar ise Tülütabaklarla birlikte dans etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir