GenelGündemSiyaset

Enerji Kentler Bbirliği Toplandı

Enerji Kentleri Birliği Olağan Meclis Toplantısı Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Edremit ‘te yapıldı.

Enerji Kentleri Birliği başkanı Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapılan Meclis Toplantısında Faaliyet, Kesin hesap ve Denetim raporları görüşülerek Encümen seçin yapıldı.
Meclis açılışında bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin yaptığı konuşmada “Yenilenebilir enerji kaynakları bakımından öne çıkan Balıkesir; rüzgar, biyokütle, güneş enerjisi ve jeotermal enerji üretimi açısından güçlü bir potansiyele sahiptir.
Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe Belediyelerimiz ve şehrimizin dinamikleriyle işbirliği içerisinde Allah’ın bir lütfu olan bu kaynakların doğru şekilde kullanılması amacıyla bir çok çalışmayı hayata geçirerek yerel kalkınmaya, şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine, istihdama katkı sağlıyoruz.
Dünyadaki en büyük kentsel iklim ve enerji inisiyatifi olan İklim ve Enerji İçin Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayarak Balıkesir ‘i 2050’ye kadar “Karbonsuz Kent” haline dönüştürme hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.
Hayata geçirdiğimiz her yatırımın Çevreye duyarlı olmasına ve katma değeri yüksek işler üretmesine özen gösteriyoruz.
Şehrimizin her köşesinde gerçekleştirdiğimiz LED aydınlatma gibi rutin Belediyecilik işlerinin yanı sıra; kapalı pazar yerlerinin ve belediye hizmet binalarımızın çatılarına Güneş Enerji Santralleri kuruyoruz.
Sebze ve meyvelerin jeotermal deşarj suyu kullanılarak kurtulduğu doğa dostu Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi’ni Sındırgı ilçemizde kurduk. Burada hem çiftçi kadınlarımıza ve gençlerimize istihdam sağlıyor, üreticilerimizi destekliyor hem de vatandaşlarımızı güvenli gıda ile buluşturuyoruz.
Toplu Taşımada temiz, çevreci enerjiye öncelik vererek doğa dostu, çevre ve gürültü kirliliğini en aza indiren sıkıştırılmış doğal gazla çalışan otobüsler kullanıyoruz.
Çevrenin korunması, atıkların uygun bir biçimde yönetilmesi ve geri kazanılanilir atıkların kaynağında ayrı ayrı toplanarak döngüsel ekonomiye katkı sağlaması amacıyla “Sıfır Atık Caddeleri” oluşturduk.Cadde boyunca yerleştirdiğimiz Mobil Atık Getirme Merkezleri” ile elektronik atık, tekstil atığı, atık pil, bitkisel yağları ayrı ayrı toplayıp ekonomiye kazandırıyoruz.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Sıfır Atık Adaları Projesi”ni hayata geçirdik. Gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla tüm koşullarını sağladığımız Ekinlik Adası Türkiye’nin ilk Atıksız Ada’sı olarak tarihe geçti.
Vahşi Depolama alanlarının çevreye verdiği zararları en aza indirebilmek için 2 milyon 800 bin metreküp atığı rehabilite ederek 81 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı çevreye zararsız bir hale getirdik.
Türkiye’nin en önemli çevre projelerinden olan Katı Atık Elektrik Üretim Tesisimizde yıllık ortalama 450 bin ton çöpü işleyerek 50 bin hanenin elektrik ihtiyacını sağlıyor, iklim değişikliğinin sebebi olan sera gazlarının atmosfere yayılmasını engelliyoruz.
Ülkemizdeki ve Dünyadaki “Yeşil Dönüşüm” politikalarını takip ediyor ve onları şehrimize uyarlıyoruz.” dedi.
Birlik Encümenine Balıkesir den Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir