GenelGündem

Derneklerden Vali Şıldak’a Ziyaret

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi, Beyaz Ay Derneği, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı ile Balıkesir İşitme Engelliler Derneği temsilcileri Vali Hasan Şıldak’a ziyarette bulundu. 

Projeli çalışmalarıyla toplumun incinebilir kesimine devletin ilgisini hissettiren Vali Şıldak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Vali Şıldak devletin engelli vatandaşlarının bir gün değil her gün yanında olduğunu söyledi.1

Ziyaret vesilesi ile toplumsal farkındalığın pekiştiği Engelliler Haftası’nı kutlayan Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın da bulunduğu ziyarette “Yapılan çalışmalarla engelli bireylerin sosyal hayat içerisinde yer almalarınsağlanıyor. Milli eğitim, gençlik ve spor ile sosyal hizmetler alanlarında yapılan çok kıymetli çalışmalarla Balıkesir’de engellerin kaldırılması için üstün gayret gösteriliyor. Dernekler ve farklı engel gruplarından olan sivil toplum kuruluşlarımızla iletişim ve koordinasyon içinde hareket etmekten de memnuniyet duyuyorum. Engelli olma hepimizin yaşayabileceği bir durumdur, bu açıdan da bakıldığında duyarlılık çok yüksek olmalıdır. Devlet olarak onların her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyor, tüm engelli kardeşlerimizin aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum.” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir