Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkılan Buket Apartmanı’nın enkazında kalan 12 yaşlarındaki Osman, hassas burunlu köpeğin tepki vermesinin ardından alınan ses üzerine ekipler tarafından 260 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahallesi’nde bir mucize daha yaşandı. PAK ekibinde bulunan hassas burunlu köpek yıkılan Buket Apartmanı’nın enkazında tepki verdi. Ardından ekiplerin sesli çağrılarına cevap alınması üzerine hemen arama- kurtarma çalışması başlatıldı.Polis Arama Kurtarma (PAK) ve Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği’nin (ANDA) de yer aldığı ekipler, enkaz altında kaldığı saptanan Osman isimli, 12 yaşlarındaki çocuğu, 260 saat sonra enkazdan sağ çıkardı.Enkazdan çıkarıldıktan sonra ilk müdahalesi yapılan Osman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

‘DEHLİZDEN GELEN SESLE OSMAN KURTULDU’Hatay’daki Buket Apartmanı enkazından depremin 260’ıncı saatinde Osman’ı çıkaran ekiplerden ANDA Arama Kurtarma Başkanı Okan Tosun, umutların bittiği anda Osman’a ulaştıklarını söyledi. Tosun, “11 günün sonunda umutlarımız yine yeşerdi. İlk güne geri döndük. Hatay’a ve apartmana ilk gelen ekiplerdeniz. İlk geldiğimizde burada kaos ortamı vardı. Bu caddede 18 apartmanda çalıştık. Ancak ağırlıklı olarak Buket Apartmanı’nda çalıştık. Bugün maalesef bu apartmandan 17 vatandaşımızı cansız olarak çıkardık. Tam umutlarımızın bittiği anda 260’ıncı saatte Osman kardeşimize ulaştık. Temizlik çalışması yaparken dehlizden bir ses işitildiği söylendi. AFAD’dan arkadaşlarla birlikte sese doğru gittik. Dehlizi büyütüp herkesi susturduk. Açtığımız delikten AFAD görevlisi bir arkadaşımız Osman’a ulaştı. Bize sağlığının yerine olduğunu ve 14 yaşında olduğunu, sağlıklı olduğunu söyledi. İlk müdahaleden sıkıntısı olmadığını öğrendik. Yarın Miraç Kandili. Yarın da mutlu haberler vermek istiyoruz. Sadece biz değil burada çalışan her arkadaşımızın isteği bu” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir