GenelGündem

Hatay’da 4 Binden Fazla Mehmetçik Görevde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin etkilediği illerden Hatay’da 4 binden fazla Mehmetçik’in görev yaptığını açıkladı. Akar, “Yarın sıhhiye hastanelerinin nakli söz konusu. Yarın ABD’nin gönderdiği sahra hastanesini de buraya nakledeceğiz. Şu anda günde 40 bin vatandaşımıza sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca askeri seyyar hastanemiz var, o hastane de Kahramanmaraş’ta kuruldu. İskenderun’dan deniz ulaştırma köprüsü kuruldu, 22 gemi ile görev yapmaktayız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay’da son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar’ın açıklaması şöyle:

Tüm hava araçlarımızı seferber ettik ve bu çerçevede 500’den fazla uçak sortisiyle deprem bölgesine personel ve malzeme naklini destekliyoruz. Havalimanının tamiri sonrası Hatay’ımıza desteği daha güçlü sürdüreceğiz. Antep ve İncirlik’i kullanıyoruz. Helikopterlerimizle ilgili yardımları ilgili noktalara ulaştırıyoruz. Uzman ve teknik personel ilgili bölgelere ulaştırmış olmaktayız. Tüm hava araçlarımız, dönüşlerinde hasta, yaralı ve depremzedeleri Batı’ya taşıyoruz.

Kara, deniz ve hava personelinden ihtiyaç duyulanları bölgeye sevk ediyoruz. Depremden en çok etkilenen yerlerden biri Hatay’dır. Burada 4 binden fazla Mehmetçik görev yapmakta. Yarın sıhhiye hastanelerinin nakli söz konusu. Yarın ABD’nin gönderdiği sahra hastanesini de buraya nakledeceğiz. Ayrıca deprem bölgelerindeki kışlalarımızı depremzedelere açtık. Askeri eğitim merkezleri de depremzedelerimiz yararlanmaya başladı. Her türlü giyecek ve battaniye ne varsa dağıttık. Seyyar banyo ve tuvaleti de bölgelere dağıtmaya başladık. Şu anda günde 40 bin vatandaşımıza sıcak yemek veriyoruz. Tersanelerimizden de ihtiyaç duyulan teknik ekip bölgeye sevk edilmiş durumda. Ayrıca askeri seyyar hastanemiz var, o hastane de Kahramanmaraş’ta kuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir