Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“BÜYÜK YIKIMA YOL AÇTI”

*Depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Uzmanlar iki depremi dünyada örneği olmayan yer hareketleri olarak tarif ediyor.

*Kırılan fayların genişliği itibarıyla da bu depremler benzerlerine göre çok geniş bir alanda büyük yıkıma sebebiyet verdi.

*Coğrafyamızın ve dünyanın büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile depremin ilk anından itibaren seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır.

*Çok sayıda artçı sarsıntının, hasar gören binalarda ortaya çıkardığı tehlikeler de çalışmaları olumsuz etkiliyor.

*Devletimizin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşlarımızın desteği ile arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz. 53 bin 317 görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor.

*Depremden kurtulan felaketzedelerin barınmadan giyeceğe, yiyecekten ısınmaya kadar tedbirleri de adım adım hayata geçiriyoruz. Şu ana kadar 54 bin çadır, 102 bin yatak bölgeye gönderildi.

*Ulaşım ve iletişim hatlarının açık tutulması hayati öneme sahiptir. Deprem bölgesine arama kurtarma ekip ve ekipmanları ile yardım malzemelerinin ulaştırılmasında halen zorluklar yaşanıyor.

*Bunun için zorunlu olmadıkça kimsenin deprem bölgesine giden yolları kullanmamasını telefon görüşmelerinin de acil dışında yapılmaması gerektiğini hatırlatıyorum.

*Felaketin yaşandığı her ilimize, mevcut yöneticilerimizi desteklemek için ilave vali ve kaymakamlar görevlendirdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir