Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara ve İstanbul’un yanı sıra bir çok ilde de okullar tatil edildi. 

Eğitime ara veren iller arasında Diyarbakır, Muş, Bitlis, Bingöl, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Sivas, Kahramanmaraş, Tunceli, Malatya, Siirt, Kayseri, Afyonkarahisar, Niğde, Kütahya, Kars, Sinop, Denizli ve Kırıkkale de yer alıyor.

İstanbul Valiliğinden kar tatili açıklaması

İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Meteoroloji ve AFAD’ın yaptığı uyarılar sonrasında birçok bölgede kar önlemi alınmaya başlandı. İstanbul Valiliği de alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023 Pazartesi günü için kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına; Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

Ankara’da eğitime 1 gün ara verildi

Ankara Valisi Vasip Şahin, olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Şahin paylaşımında, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, ilimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Şahin paylaşımında ayrıca hamile ve engelli personel ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını belirtti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir