Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Balıkesir’de düzenlenen İl Divan toplantısına katıldı.

1
İl Divanı Toplandı 1

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Balıkesir’de düzenlenen İl Divan toplantısına katıldı. Semih Durmuş, sağlık alanında istihdamın mutlak suretle artırılması gerektiğini bildirdi.
Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkan Semih DURMUŞ, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf DURAL, Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet GÜR ve Memur-Sen’e bağlı Hizmet Kollarının Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Balıkesir il Başkanı Dt. Ekrem BAŞARAN, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa CANBEY, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN ve İl Sağlık Müdürlüğü İdarecileri Sağlık Tesislerinin İdarecileri, bütün temsilci ve üyeler katıldı.

j
İl Divanı Toplandı 2


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Şube Başkanı Nihat Erzi konuşma yaptı. Erzi konuşmasında, “Genel merkezimize Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın sorunlarını her defasında her ortanda dile getirdik. Genel merkezimizde sorunları bilmekte ve çözümleri için mücadele etmektedir.” dedi
Erzi konuşmasında şunları söyledi:
Hepimizin malumu olduğu üzere son iki yıldır ülkemizi ve dünyayı sarsan pandemi süreci ile karşı karşıyayız. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden sağlık camiamızın kıymetli neferlerini ve aziz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine, sevdiklerine ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Bu musibetten bir an önce kurtulmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Kıymetli kardeşlerim.
İslam nasıl ki imanın aksiyonu ise çalışanlarımızın gelecekleri için düşündüğümüz fikirlerin eyleme dönüştürülmesi ve örgütle güçlendirilmesi noktasında sendikacılık da bir aksiyon hareketidir. Dolayısıyla aksiyon hareketimizin başarıya ulaşması için inanmışlık, özveri, samimiyet ruhlarını kardeşlik bağlarıyla pekiştirerek yola devam etmek gerekir. Bu inanç ile bizler, Balıkesir Sağlık Sen şubesi olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.
Değerli dava arkadaşlarım.

  1. dönem toplu sözleşme masasında büyük bir özveri ile mücadele eden ve güzel kazanımlara imza atan Genel Başkanımız başta olmak üzere Genel Merkezime huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun güç ve kuvvet versin.
    Kıymetli kardeşlerim.
    Toplu sözleşme ile elde edilen kazanımlara bizler de Genel Merkezimiz gibi yetmez ama evet dedik.
    Çünkü; 3600 ek gösterge herkesi kapsayacak şekilde çıkana kadar, Ek Ödeme adaletsizliği son bulana kadar, sağlıkta şiddet tam manasıyla önlenene kadar, icap nöbetlerinde adalet sağlanana kadar, sözleşmeli statüye son verilene kadar, sağlık çalışanlarımızın kıymetli evlatları için talep edilen kreş sorunu çözüme kavuşana kadar, istihdam artırılarak yoğun iş yükü azaltılana kadar mücadelemiz sürecektir.
    Bizler inanıyoruz ki; her şeyin en iyisini en güzelini hak eden Sağlık Çalışanlarımız kazanımların da en güzellerini hak etmektedir. Mehmet Akif İNAN ağebeyimizin de dediği gibi “Gülmeyi unutan yüzleri güldürebilmek, insanlara verilmiş en güzel armağandır.” düsturu ile çalışarak süreç içerisinde, kanayan yaramız olan 3600 ek gösterge başta olmak üzere, adaletsiz döner sermaye ve diğer gerçekleşmeyen taleplerimizi gerçekleştirerek sağlık çalışanlarımızın yüzlerini güldüreceğiz.
    YAPARSA SAĞLIK SEN YAPAR ARKADAŞLAR!!!!
    Kıymetli dava arkdaşlarım.
    Yaparsa sağlık sen yapar dedik. Evet inanıyoruz biz yaparız. Ancak fitne ve fesat tacirlerine fırsat vermediğimiz sürece….
    Ne diyor üstad: “ Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Aynı sözden değil, aynı ruhtan hareketle, milletimizi ve ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı omuz omuza kenetlenmeli, aynı halka etrafında olmalıyız. Davamızın ruhunu bozmaya çalışan fitne tacirlerine fırsat vermemeliyiz. Aynı düşüncelerle, davamızı hayata geçirmede bir araç olarak gördüğümüz Sağlık Sen’imizi yıpratmak adına kurulmaya çalışılan hiçbir tezgaha ve fırıldaklığa da müsaade etmeyeceğiz. Hepsinin farkıdayız. Bunları bozacak güce ve bilince sahibiz. Vakti ve zamanı geldiğinde yapılması gereken ne ise gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.
    Güzel kardeşlerim…..
    Bizim üzerimize düşen Bir olmaktır. Her şey bir den başlar. Dava adamının matematiği birden başlar ve bire dayanır. Müslümanın hayatında bir önemlidir. Ve inanıyoruz ki, bizler bir olursak güçlüyüz…
    Bu duygu ve düşüncelerle divanımıza katılarak bizlere onur veren, Genel Başkanımıza ve Genel Başkan Yardımcılarımıza, ayrıca bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, kendisi de bir doktor olan Ak Parti Balıkesir İl Başkanımız Sayın Ekrem BAŞARAN’a, kıymetli vekillerimize, ilimizin sağlık idarecilerine, sendikamızın uç beyleri olan temsilci kardeşlerime ve Sağlık Sen’imizin kıymetli üyelerine ayrıca basınımızın güzide temsilcilerine teşekkürlerimi arz ediyorum.

Sağolun, Varolun, Allaha emanet olun.

4
İl Divanı Toplandı 3
5
İl Divanı Toplandı 4
webbb.
Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Şube Başkanı Nihat Erzi, beraberindeki heyet ile birlikte Balıkesir’de bir dizi temaslarda bulundu. Durmuş ve Erzi Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin’i ziyaret ettiler. Ardından sağlık çalışanlarını görev yerlerinde ziyaret ederek gül dağıttılar.