Subaşı’ndan Sert Açıklama

AK Parti milletvekili ve MKYK Üyesi Yavuz Subaşı Yunus Emre’nin vefatının 700‘nci yılı olması nedeniyle yayınladığı yazılı açıklamada Selahattin Demirtaş’ın  PKK’lı kardeşi Nurettin Demirtaş’ın Onur Borcu” isimli kitabı satışa sunulmasına dert tepki gösterdi.

Subaşı açıklamasında şöyle dedi

Değerli Basın Mensupları,

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün önemli şahsiyetlerinden,

Yunus Emre’nin vefatının 700‘nci yılı olması nedeniyle,

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ olarak ilan edilmiştir.

Sevgi ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, mütevazılığın, ahlakın güzel örneklerini Yunus Emre’nin kişiliğinde ve sözlerinde bulabiliyoruz.

Söze dil ile başladım.

Çünkü özellikle siyasetin kirlenen dilinin, kırıcı ve hakaret edici dilinin kimseye faydası olamayacağı gibi, zararlı etkileşimini de Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlar olarak görebiliriz.

Değerli Basın Mensupları,

Ülkemiz üzerine özellikle 2012-2013-2016-2018 yıllarında Küresel Emperyalist güçler, Türkiye üzerine operasyon yapmak istediler.

Birliğe, beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde özellikle Ana Muhalefetin dili, ‘bu dil mi?’ diye sormadan, düşünmeden edemiyorum ve soruyorum.

AK Parti Hükümetlerinde bakanlık yapan Sn. Berat Albayrak hakkında ilkesiz, ahlaksız saldırıların gerçek niyeti nedir?

AK Parti Grup Başkanvekilimiz Av. Özlem Zengin hanımefendiye ilkesiz, ahlaksız saldırıların gerçek niyeti nedir?

Acaba, iyice açığa çıkan CHP-HDP yakınlaşmasının, sıkıntısını mı yaşıyor CHP?

Teröristi Gazi Meclisimize sokup şov yaptıran CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın bu kabul edilemez davranışı HDP’ye nefes aldırma operasyonu mudur?

Aynı ifadeleri, CHP’li Özgür Özel konuşurken ses çıkarmayanlar Sn. ÖzlemZengin’in konuşmasına ses çıkarıp ahlaksız-iğrenç ifadelerle siyasi linçte bulunulması neye dayanmaktadır?

Sormak istiyorum, bu CHP hangi CHP?

Türkiye karşıtı kim varsa onun yanında. Dil Türkiye’nin dili değil.

Mavi Vatan kavramından habersiz, ‘Libya’da ne işimiz vardır’ derken kullanılan dil, kimin dili?

Baskına uğrayan Türk gemisinde Yunan tezini savunmak neyin nesidir?

Bu CHP, hangi CHP?

Emperyalizme diz çöktürmüş CHP den Milli konularda kekeleyen bir CHP ye…

Dış güçlerden adeta demokrasi dilenen CHP!

Yine sormak istiyorum:

Acaba, kendi iç sorunlarını çözme kapasite ve cesareti olmadığı için gerçekleri örtmek adına mı AK Parti’ye, Sn. Cumhurbaşkanımıza, Aile Bireylerine karşı saldırgan ve iftira dili kullanılmaktadır?

2002’den bugüne girdiği tüm seçimleri, (Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı), yapılan tüm seçimleri kaybeden bir CHP; bu başarısızlığı, bu çöküşü gizlemek adına mı bu söylemi tercih etmektedir?

Eli kanlı hain terör örgütü PKK’yı kınayamaması, lanetleyememesi, Milli konularda ilgisiz kalması göstermiştir ki, CHP’de mızrak çuvala sığmaz oldu.

Takke düştü kel göründü!

Sevgili Basın Mensupları;

Gelin İstanbul’ da bir kitapçıya gidelim…

Sıradan bir kitapçı değil burası arkadaşlar,

Koskoca Büyükşehir Belediyesi İştirakinin Kitapçıları…

Hem de İstanbul’un en gözde yerlerinde…

Ve o kitapçılarda bu sıralar neler oluyor biliyor musunuz?

İBB Kitapçısında Terör esintileri var…

CHP’nin, eli kanlı, bebek katili terör örgütünün güdümünde olan HDP ile yapışık ikiz kardeş olduğunun kanıtını bir kez daha gözler önüne sermek istiyorum.

İşte buyurun bakın, geçtiğimiz günlerde CHP, HDP ortaklığında yönetilen İBB’ de terör örgütü mensuplarının reklamları nasıl yapılıyor,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki
“Kültür A.Ş.” şirketine bağlı olan İstanbul Kitapçısında satışta olan bir kitap var.

“Silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övme” gibi suçlardan tutuklu olan HDP’li Selahattin Demirtaş’ın PKK terör örgütü mensubu kardeşi Nurettin Demirtaş’ın,

“Onur Borcu” isimli kitabı satışa sunulmuştur, hatta ve hatta bununla yetinmeyip Online Satış yapılan internet sitelerinden de satış yapılmaktadır.

Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Örgüt Propagandası Suçu3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7. maddesindeki Terör Örgütleri, başlıklı kanuni düzenlemeye göre;

Terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Örgüt Propagandası Suçunu işlemiş olur.

Bende buradan sizler aracılığıyla savcılarımızı göreve davet ediyorum.

Halen aranmakta olan bir teröristin kitabının satışa sunulması için kimler talimat verdi, sorumluları kimler….

Milletimin takdirlerine arz ediyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Sözlerimin sonunda 26 Şubat 1954 tarihinde doğan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü sizler aracılığı ile tebrik ediyorum.

Yüce Rabbimden Sayın Cumhurbaşkanımıza sağlıklı, başarılı ve bereketli bir ömür diliyorum.

27 Şubat 2011 tarihinde aramızdan ayrılan merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan hocama Allahtan rahmet diliyor, saygı ve rahmet ile anıyorum.

Yine 28 Şubat 1977 tarihinde yapılan post modern darbe olarak darbe literatürüne geçen darbeyi, her türlü antidemokratik girişimi kınıyorum, lanetliyorum.

Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Allaha emanet olun.