Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişim Sorumlusu Gökmen Karadağ’a göre Dursunbey’e 2000, Edremit’e 2000, Gönen’e 2000, Marmara Adalar Belediyesine 2000, Altıeylül ile Karesi Belediyesi’ne de 2000 maske ve eldiven verilmiş.
Hadi biraz da çarşı pazarda kendileri dağıtsa, Büyükşehir olarak toplamda 15 bini bulmuyor.
Oysa basına yapılan servise göre 250 bin maske ile 350 bin eldiven dağıttıklarını iddia ediyorlar.
Bu tür rakamlar yarın Sayıştay Denetçilerinin önüne konduğunda sorun olur ama toplum olarak şuan biz vatandaşa hizmet noktasında neler yapıldığının peşindeyiz.
Zaten haberi gündeme taşıyan gazetelerde Büyükşehir virüsle mücadelede etkin çalışıyor mu yoksa yatıp şov mu yapıyor, bunu araştırıyor.
Manşetlerden yapılan vatandaşa eldiven ve maske dağıtın çağrılarının ardından Büyükşehir tarafından yapılan “7 bin 500 tulum, 350 gözlük, 250 bin maske, 350 bin eldiven dağıtıldığı ileri sürüldü. Aynı açıklamada, 3 bin 500 ton yüzey dezenfektanı, 10 bin litre el dezenfektanı, 7 atomizer, 203 sırt pompası, 2 bin 850 FFP2 maske ve 100 adet ateş ölçer dağıtımı yapıldığı..”açıklaması kamuoyunu pek tatmin etmiş gibi görünmüyor.
En azından büyükşehir adına konuşan 2 yetkilinin ağzından yapılan açıklamalar birbirini tutmuyor.
Karadağ’a göre 15 bin civarı bir dağıtım gözükürken, Basın Daire Başkanı Taner Korkmaz ekibinin yaptığı yüzbinli rakamlar şüphe ile karşılandı.