Balıkesir Büyükşehir Belediye Ekiplerinin sokağa çıkmaları yasak olan yaşlıların yardımına koşmasını satırlarına taşıyan Gazete Merhaba yazarı Kamil Akyürek gözlerden kaçan bir ayrıntıya dikkat çekti.
Ulusal haber portallarına da servis edilen ve haber sitelerinde yer alan görüntülerde görevlilerin azami hijyen ve korunma yöntemlerini terk ettiklerini gözlemleyen Akyürek “Bu nasıl bir sorumsuzluktur” diyerek yöneticilere gönderme yaptı.
Akyürek yazısında şunları söyledi:
Bu aralar Büyükşehir Belediyesinin kötü ve ciddi bir sorumsuzlukla yönetilmesine dair bir çok örnek yaşanıyor.
İyi bir bütçe skoru yaparak siyasi bir avantaj yakalama peşinde olan Başkan Yücel Yılmaz, maalesef bu skorun peşinde İnsan sağlığını dikkate almadan koşuyor.
Depremlerle sarsıldığımız günlerde önemi acı bir şekilde ortaya çıkan Kentsel Dönüşüm Planı hakkındaki duyarsızlığı ve Covid-19 salgınının tehdidi altında olduğumuz bu günlerde, haşere ile mücadele gibi hayati bir konuda sorumluluktan kaçınılmasını, bu kötü yönetime örnek göstermiştik.
Ama ulusal düzeyde birçok insanın takip ettiği haber sitelerine düşen ‘yaşlılar istedi, Büyükşehir Getirdi’haberi ve haberde kullanılan fotoğraf Büyükşehir Belediyesi’nin insan sağlığını hiçe sayarak algı peşinde koştuğu örneklerin en sonuncusu ve de en sorumsuzca olanı olsa gerek.
Covid-19 (koronavirüs) tehdidinde en büyük riski oluşturduğu ve korunması için evden çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlara, hiç ama hiçbir önlem almadan, Maske takmadan, Eldiven kullanmadan, 1 metre sosyal mesafe uyarısını dikkate almadan yardım götürülüyor. Yani her türlü temastan korumaya çalıştığımız yaşlılarımıza, açık alanda ve birçok kişi ile tedbirsizce temasta bulunan Büyükşehir Belediyesi Görevlilerince güya yardım ediliyor.
Başkan Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Vizyonunu Karesi’de bıraktığına inandığımı daha önce yazmıştım. Ama öyle görülüyor ki Yılmaz, bütçe skoru için insani sorumluluğunu da bir yerlere bırakmış. Öyle olmasa, balkondan sağlık çalışanlarını alkışlarken, kendi yönetiminde böyle hayati bir konuda sorumsuzluğa izin vermezdi
İşte o ciddi sorumsuzluğun Fotoğrafı ve Dileyen herkesin görebilmesi için haberin linki.