EğitimGenelGündem

Yazan Zeka Gençlerle Buluştu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi ve Balıkesir Üniversitesi Teknokent iş birliğinde Balıkesir’de gerçekleştirilen 4 günlük “Dijital Gençlik Kampı” etkinliğinde katılımcı gençler inovasyon ve teknoloji konusunda önemli bilgiler edindiler.

21-27 Ağustos tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 18-25 yaş arasındaki gençlerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşen Dijital Genç Bilgi yarışmasında en kısa sürede en çok doğru cevabı veren gençler Balıkesir Dijital Gençlik Kampı’na katılmaya hak kazandılar. 21-24 Eylül’de Balıkesir’de gerçekleşen kamp programında gençler bir yandan dijital teknolojilerin kullanımı ve gelişimi hakkında güncel ve önemli bilgiler edinirken diğer yandan yapay zekâ, siber güvenlik, akıllı şehir ve girişimcilik dersleri aldılar.

Yazan Zeka Kapsamında Gençler, Uzman İsimler İle Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Dijital Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen 4 günlük Dijital Gençlik Kampı’nda, GMKA tarafından ülkenin ihtiyaç duyduğu yapay zeka uzmanlarının yetiştiği bölge olma misyonuyla Balıkesir ve Çanakkale’de yürütülen Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı (Yazan Zeka) kapsamında gençler yapay zeka ve siber güvenlik konulu seminerler ve atölye çalışmalarında alanında uzman isimler ile buluştular.

Etkinlik kapsamında genç katılımcılar Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Dairesi Başkanı Halil İbrahim Demir ile bir araya geldiler.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gençler Kampa Katıldı

Türkiye’nin dört bir yanından kampa katılan gençlere GMKA tarafından gerçekleştirilen yapay zeka konulu seminerde üretken yapay zekanın ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında temel kavramlar aktarıldı. Ardından önemli uygulama örneklerine (ChatGPT, Bard, Midjourney, Copilot, Adobe vb.) değinilerek günlük işlerde nasıl kullanılacağı anlatıldı. Siber güvenlik seminerinde ise alanındaki binlerce saldırı ve savunma sorunlarını yapay zeka ile çözme konusuna değinildi ve yapay zekanın kritik seviyelerdeki güvenlik zafiyetleri konusu anlatıldı.

Kamp kapsamında GMKA tarafından gerçekleştirilen yapay zeka atölyesinde üretken yapay zeka ürünlerinde grup halinde pratik yapabilecekleri görevler verildi; bu sayede araştırma yapma, özetleme, dönüştürme, çeviri ve görsel oluşturma konularında üretken yapay zekanın etkin kullanımı aktarıldı. GMKA’nın siber güvenlik atölyesinde ise makine öğrenmesi, derin öğrenme ve NLP alanlarını kapsayan iki ayrı veri seti hazır olan uygulamanın teorisi anlatılıp uygulama çalıştırılarak sonuçları gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir